Wij zorgen dat het Internet of things werkt!

Oplossingen

Asset Tracking

Lokaliseer uw bedrijfsmiddelen altijd en overal

Met Asset Tracking voorziet u uw waardevolle bedrijfsmiddelen van sensoren zodat u ze moeiteloos kunt volgen via een online track en trace dashboard. Hiermee creëert u een veilig, efficiënt en duurzaam transport- en logistiekproces. Daarnaast kunt u met Asset Tracking preventief handelen door geozones in te stellen. Hiermee krijgt u direct een signaal zodra uw bedrijfsmiddelen een gedefinieerd gebied verlaten.

Ga met ons in gesprek over de mogelijkheden en ontdek hoe Asset Tracking uw organisatie verder helpt.

Slimme ongedierte bestrijding

Xignal Muizenval

Xignal detecteert de status van de muizenval: open, gesloten of gesloten met vangst. Met de geavanceerde LoRa-technologie loopt de communicatie via uw privé- of publieke netwerk. Door een pushmelding op uw mobiele telefoon of tablet ontvangt u 24 uur per dag online verslagen over knaagdieractiviteiten. Zo kunt u de activiteiten van knaagdieren direct reageren en controleren.

Een groot voordeel voor professioneel gebruik is de ruimte die Xignal creëert voor intensieve en efficiënte inspecties. Dit bespaart kosten. De non-tox digitale vallen past in met geïntegreerde plaagbeheer.

Connected Animals

Dieren aansluiten op internet

Internet of Things kan ook ingezet worden om de gezondheid en het welzijn van dieren beter inzichtelijk te maken voor diereigenaren. Dat kunnen professionele eigenaren zijn, zoals boeren in het geval van koeien, maar ook consumenten in het geval van gezelschapsdieren. Door dieren aan te sluiten op het internet kan continu data worden verzameld en geanalyseerd ‘in de cloud’ om deze vervolgens als bruikbare, geïntegreerde informatie terug te gegeven aan de eigenaar.

Het gaat dan om simpele en goedkope track en trace oplossingen, zoals ‘waar is mijn hond?’ of ‘wat heeft mijn kat vannacht uitgespookt?’. Alleen al in Nederland worden per dag gemiddeld meer dan 200 telefoontjes afgehandeld met gemelde vermiste of juist gevonden huisdieren waarvan slechts 50% wordt opgelost. Maar ook complexere toepassingen, die bijvoorbeeld de gezondheid en welzijn van dieren continu monitoren en de eigenaar vroegtijdig informeren bij afwijkingen. Het gaat om een inwendige sensor module in de maag van de koe waarmee draadloos via het internet, over een draadloze IoT verbinding, continu informatie wordt doorgegeven. De module is uitgerust met verschillende sensoren die  actuele meetwaarden verzamelen van variabelen die, door de wetenschappelijk gevalideerde rekenregels, in de cloud tot informatie worden verwerkt. Dit geeft inzicht in de gezondheid, het welzijn, de positie, en de voortplantingsstatus van de koe.

De doelstelling is om de veehouder/boer 24 uur per dag actuele informatie te geven over de status van zijn koeien, of deze nu binnen staan of buiten lopen. De boer krijgt actuele informatie over de gezondheid, het gedrag en het welzijn van zijn veestapel, zodat hij optimaal en vroegtijdig kan inspelen op veranderingen. Dit bevordert de productie, de gezondheid en het welzijn van de koeien. De informatie is altijd en overal beschikbaar en toegankelijk vanaf elk apparaat dat is aangesloten op het internet, zoals een pc, tablet of smartphone. Als er iets misgaat met een koe, ontvangt de boer een alert, zodat hij direct kan ingrijpen.

Smart Buildings

Slimmer & efficiënter gebouwbeheer.

Verschillende type sensoren verzamelen data in de werkomgeving waarmee gedetailleerde analyses worden gemaakt. Hieruit ontstaan nieuwe inzichten waarmee gebruik (bezetting & benutting), comfort (luchtkwaliteit) en het schoonmaakproces in gebouwen op een slimme manier geoptimaliseerd wordt.

Te denken valt aan de volgende sensoren:

Bureau-sensor meet bezetting en doorlooptijd daarvan van bureaus
Comfort-sensor meet omgevingswaarden in grotere ruimtes  (temperatuur, luchtvochtigheid, geluid, CO2, beweging)
Entry-sensor meet aantal mensen dat een ruimte binnenkomt en weer verlaat

Met deze sensoren wordt het gehele gebruik van het gebouw inzichtelijk gemaakt. De sensoren werken draadloos via een LoRa netwerk (dat los staat van het bedrijfsnetwerk) en sturen alle anonieme informatie naar de Cloud. Al deze verzamelde en geanalyseerde informatie is door de gebouwbeheerder in te zien op een online platform.

De verkregen informatie wordt gekoppeld aan de schoonmaakdienstverlening. Via een app wordt online informatie gegeven aan de schoonmaker over vervuiling van verschillende ruimtes, toiletten en bureaus. De schoonmaker krijgt zo exacte informatie over taken, planning en looproutes. Dit betekent gerichter, efficiënter en sneller schoonmaken wat op den duur een kostenbesparing oplevert.